Розплідник саджанців "Berry-Farm"
Наш
телефон
Графік
роботи
09:00 - 18:00
Вихідні: сб, нд
Як правильно висаджувати саджанці лохини?

ЯКИЙ ГРУНТ ПОТРІБЕН ЛОХИНІ

Лохина належить до вересових культур, а всім вересовим культурам потрібен кислий субстрат. Отже грунт обов’язково повиннен бути кислим (у природі – це ґрунти з соснового лісу, в магазині – ґрунт для азалій)! Грунтову суміш можна створити, використовуючи кислий торф, кору, тирсу, листя. Для підкислення можна використовувати оцет, лимонну кислоту, сірку. В низинах лохину краще не садити, щоб надлишок вологи не заподіяв шкоду корінню. Якщо в грунті мало кисню, то коріння відмирають, загнивають. До того ж в низинних місцях скупчується холодне повітря під час заморозків навесні.

Як правильно висаджувати саджанці лохини? 

МІСЦЕ ДЛЯ П ОСАДКИ

Для лохини виділіть сонячну частину, захищену від впливу холодних північних вітрів. Тоді кущі виростуть великі, дадуть багато плодів. Якщо лохина посаджена в півтіні, то урожай буде значно меншим, та і якість плодів знизиться, погіршиться її лежкість.

Як правильно висаджувати саджанці лохини?

ПОСА ДКА

Спочатку помістіть саджанець (прямо у горщику) в воду на 15 хвилин.

Тим часом копаємо посадкову яму, її розміри (довжина і ширина) 80×60, а глибина близько 40 см. Варто пам’ятати, що лохина має розкидисту кореневу систему, отже, для ліпшого укорінення, ширина ямки є важливішою, ніж глибина (яму потрібно викопати хоча б у 3-4 рази більше, ніж земляна грудка).

Готуємо грунтову суміш з накопаного в сосновому лісі ґрунту, торфу (кислого), кори або опалої хвої з сосни чи ялини, піску. Додаємо туди 40 г сірки.

Тепер треба вийняти з горщика кущик. Після заповнення ямки приготовленою сумішшю гарного грунту, лохину полийте. Заглибте саджанець максимум на 1 см нижче того, як він ріс в горщику.

Як правильно висаджувати саджанці лохини?

Далі проведіть мульчування (вкривання поверхні ґрунту) на висоту 8 см (якщо рослинка ще маленька, то на меншу висоту, додасте шару коли трішки підросте), це захистить рослину від обмерзання взимку, попередить висихання грунту і появу всюдисущих бур’янів. Як мульча підходять торф, хвойні голки, тирса, кора, шишки (найліпше-пропарена тирса і хвоя).

Якщо садите кілька рослин, то між низькорослими сортами залишайте по 60 см, а між високорослими більш 100 см. На діл янці недалеко один від одного рекомендується розмістити кілька кущиків, що належать до різних сортів, тоді підвищиться врожайність, плоди будуть дозрівати рано.

Більше порад зможуть надати фахівці фермерського господарства Berri Farm при замовленні саджанців лохини на сайті або купівлі у розсаднику.

Коментарі

Написати коментар