Розплідник саджанців "Berry-Farm"
Наш
телефон
Графік
роботи
09:00 - 18:00
Вихідні: сб, нд
Види та найкращі сорти садової гортензії з назвами та фото! 

Представляємо декоративні види гортензії, а також красиві сорти найпопулярніших видів. Види та сорти розглядаємо з назвами, фото та описами кращих зразків. Плюс відзначені зимостійкі сорти.

Види гортензії:

- деревоподібна

- дуболиста

- крупнолиста (садова)

- метельчата

- пильчата

 

Дуболиста Гортензія

Гортензія дуболиста Чагарник родом із Північної Америки, відрізняється високою морозостійкістю (до -29С). Характерна особливість – фактурне семи лопатеве листя, що нагадує дубове, великого розміру (до 24 см у довжину). Суцвіття хуртові, великі, а самі квітки в діаметрі 2-3 см. Може вирости до 210 см у висоту.

 

 

Пильчата гортензія

Гортензія пильчата низькоросла (до 140 см) розлогий чагарник із зубчастою формою листя довжиною до 12 см. Листя рослини є його прикрасою та відмінною рисою. Суцвіття відносять до щитовидної волоті, в діаметрі 5-8 см. Забарвлення суцвіть яскраве і незвичайне, відразу привертає увагу приголомшливим блакитом або молочно-рожевим відтінком. Зимостійкість до -25С.

 

 

 

 

 

Крупнолиста гортнезія

Гортензія крупнолисту в народі називають - садовою. Це дуже популярний вид рослини, яка сподобалася тисячам людей у всьому світі. Воно є декоративним чагарником висотою 120-170 см з прямостоячими пагонами і яйцеподібним листям. У садової гортензії кулясті суцвіття з різними відтінками рожевого, білого та блакитного кольорів.


 

 

 

 

 

Метельчата гортензія

Гортензія метельчата: найпопулярніший вид з величезною кількістю сортів. Своєю назвою рослина завдячує формі суцвіть, які нагадують волоті (15-24 см у довжину). Приголомшливий зовнішній вигляд гортензії волоті доповнюється відмінними характеристиками виду для вирощування в умовах низьких зимових температур. Рослина являє собою високий чагарник (190-280 см) з густою кроною, листям 8-11 см завдовжки. Зацвітає в середині червня та радує до початку жовтня. За рахунок легкості формувань та міцності стебел її можна вирощувати у штамбовій формі – як деревце. Широкопірамідальні суцвіття великого розміру, що нагадують морозиво-ріжок. Цвіте із липня до кінця вересня. Потужне цвітіння.

 

 

Наявні рослини дивіться у нашому каталозі гортензій

Коментарі

Написати коментар