Розплідник саджанців "Berry-Farm"
Наш
телефон
Графік
роботи
09:00 - 18:00
Вихідні: сб, нд
Лохина при вагітності

Під час вагітності жінкам доводиться повністю відмовитись чи обмежити споживання деяких продуктів. Та лохина до їхнього переліку не входить. Ба більше, навіть наполегливо рекомендується. Ця ягода — справжній суперфуд, що містить величезну кількість природних антиоксидантів, вітамінів, та мінералів. Особливо багато в ній вітаміну С та натуральної фолієвої кислоти. Тому прибирати її з раціону не потрібно. Навіть навпаки — варто подумати про те, щоб почати її вживати постійно.

7 причин, чому лохина потрібна вагітним прямо зараз

Нутрієнти з її складу надзвичайно користі для жінок при надії:

  1. Фолієва кислота критично важлива на ранніх термінах вагітності, адже необхідна для розвитку нервової трубки плода. А ще вона натуральна й підходить людям з порушеннями фолатного циклу, які не здатні засвоювати синтетичну фолієву кислоту.

  2. Калій добре підтримує серце та захищає від гіпертонії.

  3. Вітамін С — ключовий антиоксидант, без якого не працює імунітет та з'являється схильність до хвороб.

  4. Антикосиданти антоціани, які й надають ягодам темного кольору, не дають розвиватись інфекціям сечовивідних шляхів, допомагають легше переносити стреси.

  5. Клітковина у великій кількості підтримує травлення, живить мікробіом й також допомагає набирати менше ваги.

  6. Існують дослідження, що доводять — вживаючи лохину, вагітні запобігають прееклампсії та раннім пологам.

  7. Кальцій та природні поліфеноли дуже важливі для здорового розвитку кісток маляти.

Скільки лохини можна вагітним?

Попри усю цю користь, не варто вживати ягоди занадто багато та часто. Американська дослідницька клініка Мейо, що вивчає вагітність та перинатальний період, радить жінкам вживати ягоди лохини регулярно, але не щодня. Скажімо, 2 чи 3 рази на день в сезон. Й при цьому обирати домашні чи органічні плоди, не оброблені пестицидами.

Коментарі

Написати коментар